Gordijnen / vitrage professioneel reinigen Bussum

De Iron Man Wasserij en Stomerij is de beste keus als het gaat om het reinigen van gordijnen of vitrage. In tegenstelling tot andere stomerijen hebben wij keuze uit drie verschillende reinigingsmachines wat ervoor zorgt dat wij afhankelijk van de soort stof en de soort vlek altijd het beste reinigingsproces kunnen bieden voor uw gordijn of vitrage.

De behandeling voor uw gordijnen of vitrage Bussum

 • Gordijnen afhalen en ophangen

 • Professionele reiniging

 • Vlekverwijdering

 • Reparatie (indien nodig)

 • Scherp tarief

 • Veel service

Neem contact op

Bel ons of kom langs voor meer informatie
035-7851899

Stap 1

Vuile gordijnen afhalen (optioneel)

Stap 2

Vlekverwijdering

 

Stap 3

Reiniging gordijnen

Stap 4

Natwassen of chemisch reinigen

Stap 5

Repareren van losse zomen en plooien (optioneel)

Stap 6

Gordijnen strijken

Stap 7

Gordijnen opvouwen

Stap 8

Schone gordijnen terughangen (optioneel)

Prijzen voor het reinigen van gordijnen en vitrage Bussum

Uit onderzoek blijkt dat de prijzen van de Iron Man behoren tot het laagste van het verzorgingsgebied. Zo betaalt u al snel 50% meer bij onze concurrenten.

Nat reiniging

3,99per m²
 • antibacterieel
 • *Reparatie optioneel
 • Afhaal- en ophangservice optioneel
 • Op eigen risico

Chemisch reinigen

4,60per m²
 • antibacterieel
 • Inclusief vlekkenverwijdering
 • *Reparatie optioneel
 • Afhaal- en ophangservice optioneel

Vouwgordijnen of gevoerd

5,85per m²
 • antibacterieel
 • Inclusief vlekkenverwijdering
 • *Reparatie optioneel
 • Afhaal- en ophangservice optioneel

Vitrage

3,99per m²
 • antibacterieel
 • Inclusief vlekkenverwijdering
 • *Reparatie optioneel
 • Afhaal- en ophangservice optioneel

De Iron Man bezorgt in de volgende gemeenten

Blaricum
Bussum
Eemnes
Kortenhoef
Laren
Hilversum
Huizen
Naarden
 • Ophalen:  € 4,20
 • Terugbrengen: € 4,20

Overige gemeentes: € 0,50 per km

Maak een bezorgafspraak

Waarom de Iron Man Wasserij en Stomerij Bussum?

De Iron Man Wasserij en Stomerij beschikt over alle drie de reinigingsmachines die gebruikt kunnen worden voor de reiniging van gordijnen en vitrages. Elke reinigingsmachine heeft zijn eigen voordelen. Aan de hand van de stof en de soort bevuiling bepalen wij welke reinigingsmachine het meest geschikt is voor uw gordijn of vitrage. Hiermee onderscheiden wij ons van de concurrent, welke vaak maar één reinigingsmachine gebruikt. Ook reinigen wij de gordijn tot drie keer indien nodig zonder extra kosten.

Gordijnen reinigen is specialisten werk Bussum

Gordijnen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Om uw gordijn mooi te houden, moeten ze regelmatig onderhouden worden. Afhankelijk van het type gordijn kan het gewassen of gestoomd worden. Daarentegen is het stomen van de gordijnen de meest veilige manier aangezien alle gordijnen wel gestoomd mogen worden, maar niet alle gordijnen gewassen mogen worden. Een verkeerde behandeling kan funest zijn voor natuurlijke eigenschappen van materialen of eigenschappen die bij de productie, kleuraanbrenging en andere vormen van veredeling zijn aangebracht. Om te bepalen welke behandeling voor uw gordijnen nodig zijn adviseren wij u graag.

Veelgestelde vragen Bussum

Het is gebruikelijk om gordijnen en vitrages twee keer per jaar te wassen of te stomen. Zo zitten er veel stofdeeltjes, bacteriën en sporen van schimmel in gordijnen of vitrages. Tijdens het openen en sluiten van uw gordijnen verspreiden deze zich door de lucht en komen in uw woonomgeving terecht. Dit is voornamelijk nadelig voor mensen met allergieën.  Daarnaast is regelmatig onderhoud cruciaal voor de levensduur van een gordijn of vitrage.

De stof van een gordijn of vitrage bepaalt of deze gewassen of gestoomd (chemische gereinigd) moet worden. Vaak is er geen wasvoorschrift meer aanwezig. Bij een groot deel van de gordijnen zijn meerdere soorten stoffen door elkaar heen geweven. U denkt dan synthetisch te voelen, maar toch zit er wol of katoen doorheen geweven. Hierom adviseren wij altijd te kiezen voor chemische reiniging, zo is dit de meest veilige manier van reinigen. Het wassen van gordijnen is dan ook altijd op eigen risico.

De mate van krimpen is van een aantal factoren afhankelijk, hierbij is de grondstof alles bepalend (katoen, wol, synthetisch et cetera). De Europese norm is dat gordijnen niet meer dan 4% mogen krimpen. Daarentegen kunnen gordijnen meer krimpen als deze gewassen worden. Gordijnen krimpen doordat tijdens het weven van het doek de kettinggaren (lengtedraden) van het weefsel onder spanning staat. Tijdens het wassen ontspannen de garen wat de gordijn doet krimpen. Na één of twee keer reinigen is de krimp eruit en zal de stof niet verder krimpen. De gordijnenproducent kan op vier manieren rekening houden met krimp. Ze kunnen gordijnen verkopen waar de krimp al uit is, ze kunnen u langere gordijnen verkopen waarbij er rekening is gehouden met de verwachte krimp, gordijnen kunnen eenvoudig lager gehangen worden door de plastichaakjes hoger te zetten of de gordijn is voorzien van een zoom waardoor de gordijn weer naar zij originele lengte gemaakt kan worden. De producent weet precies per stof hoeveel deze krimpt. Dit noemen ze de krimptolerantie en wordt in percentages aangegeven.

Als een vlek onbehandeld en recent ontstaan is krijgen we de vlek er bijna altijd uit. Ook de soort stof is belangrijk, zo mag je sommige stoffen agressiever reinigen dan andere. Wij hebben alle mogelijke detergenten (middelen welke vlekken verwijderen) in huis in combinatie met jaren ervaring op het gebied van vlekverwijdering. Bij het stomen reinigen we de vlek tot drie keer zonder extra kosten (indien nodig)! Vlekverwijdering is op eigen risico.

Neem contact op

Kom langs of bel ons 035-7851899

(Vouw)Gordijnen of vitrage eraf halen en erop hangen Bussum

Gordijnen eraf en erop zetten is zwaar werk wat niet iedereen kan of wil. In het geval van vouwgordijnen is het ook nog knap lastig. De Iron Man Wasserij en Stomerij haalt bij u de gordijnen eraf en hangt ze weer terug.

Ophangen per kwartier   € 12,50

Autokosten per rit            € 4,20

*Het kwartiertarief start bij vertrek en eindigt bij terugkomst op de zaak in Bussum

Reparaties (vouw)gordijnen en vitrage Bussum

Is de plooi eruit? Wilt u de gordijn langer of korter hebben? Mist u ringetjes in uw vouwgordijn? Voor deze reparaties en meer kunt u terecht bij de Iron Man Wasserij en Stomerij. Wij bieden dit aan tegen marktconforme prijzen. Dit wordt uitbesteed zonder marge. Wij verdienen hier dus niks op.